علل متعدد گرفتی لوله های فاضلاب
علت گرفتگی لوله فاضلاب به عوامل متعددی بستگی دارد. گرفتگی فاضلاب می تواند برای لوله سینک رخ دهد یا برای چاه آشپزخانه، توالت، حمام و… باشد. بسته به نوع گرفتگی میزان دردسری که می تواند برای ما ایجاد کند متفاوت است. چیزی که در این بین اهمیت دارد این است که دلایل گرفتگی لوله فاضلاب را متوجه شویم و در پی رفع یا جلوگیری از آن باشیم.
مسائل مختلفی می تواند علت برگشت آب از لوله فاضلاب، زود پر شدن چاه توالت، مسدود شدن چاه فاضلاب و… باشد. در 90% مواقع مواد زائدی که از طریق ورودی، وارد لوله فاضلاب می شوند علت گرفتگی چاه فاضلاب هستند.
یکی از دلایل دیگر گرفتگی لوله های فاضلاب در ساختمان ها و بخصوص آپارتمان ها ورود مواد اضافی به داخل لوله فاضلاب می باشد. لوله فاضلاب محلی برای دفع آب و فاضلاب و نهایتا فضولات است. ورود اشیا اضافی از قبیل گوشی، شانه، قطعات پلاستیکی، دستمال کاغذی، نوار بهداشتی، صابون، ته سیگار و … باعث ایجاد گرفتگی در آن به صورت آنی یا مداوم خواهد شد. این اشیا اضافی پس از ورود به لوله فاضلاب در پیچ و خم های لوله گیر می کنند و پس از مدتی با ورود مواد جدید این گرفتگی تشدید می شود. به طوری که پس از گذشت مدتی لوله به طور کامل مسدود می شود. البته معمولا این گرفتگی ها مربوط به واحد ها می باشد اما در مواردی گرفتگی برای تمام واحدها بوده و لوله فاضلاب اصلی مسدود شده بود.
4 روش باز کردن لوله فاضلاب آشپزخانه و حمام
روش باز کردن لوله فاضلاب با سیم بلند یا فنر:
کافی است یک سیم بلند (که سر آن کمی خم شده اشت) را وارد چاه فاضلاب کنید، و گرفتگیها را به سمت بالا بکشید. در بیشتر اوقات، با همین روش میتوانید اجرامی که باعث گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه شدهاند را بیرون بکشید.
توجه داشته باشید که این روش باز کردن لوله فاضلاب هنگامی جوابگوست، که یک جسم خارجی باعث گرفتگی لوله فضلاب آشپزخانه یا حمام شده باشد.
رفع گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه با نمک و سرکه:
یک لیوان سرکه سفید، و بلافاصله یک لیوان نمک را در لوله فاضلاب آشپزخانه بریزید. به مدت 30 دقیقه منتظر بمانید، و سپس با آب داغ لوله را شستشو دهید.
برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب با استفاده از این دو ماده به شکل دیگری هم میتوانید عمل کنید: یک سوم فنجان نمک و یک سوم فنجان سرکه را با هم ترکیب کنید، و بلافاصله آن را داخل لوله فاضلاب بریزید. اینکار را شب انجام دهید و تا فردا لوله را به حال خود بگذارید و آبی در آن نریزید. روز بعد با آب گرم و فشار بالا لوله را بشویید.
در هردو حالت، این روش باز کردن لوله فاضلاب آشپزخانه یکی از در دسترسترین و سادهترین روشها برای رفع علت برگشت آب از لوله فاضلاب است.
رفع گرفتگی لوله فاضلاب با جارو برقی:
جارو برقی را روی حالت باد تنظیم کنید، سر آن را روی ورودی سینک قرار دهید، و دستگاه را روشن کنید.
اگر جسمی در مسیر لوله قرار است خیلی بزرگ نباشد، با این روش باز کردن لوله فاضلاب و بدون خدمات حرفهای لوله بازکنی میتوانید آن را حرکت دهید. فقط دقت کنید که آبی وارد جارو برقی نشود.
روش باز کردن لوله فاضلاب آشپزخانه با آب جوش:
استفاده از آب جوش برای باز کردن لوله فاضلاب آشپزخانه هم یک روش سریع و ارزان دیگر است. در دو یا سه مرحله آب جوش را به آرامی داخل لوله بریزید. پس از هر بار ریختن آب داغ اجازه دهید تا فروکش کند، و سپس لیوان بعدی را بریزید.
همین کار ساده در بیشتر مواقع میتواند باعث رفع گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه و علت برگشت آب از لوله فاضلاب شود.